Egy nap hercegnőként – éljenek a hajdíszek!

Az esküvő napja mindannyiunk számára igen meghatározó. Kislánykorunk óta ábrándozunk róla, ki a gyönyörű ruha miatt, ki a hatalmas tortát várja, s akadnak olyanok is, akik világraszóló partit igyekeznek csapni. Egy azonban közös bennünk; szeretnénk egy napra hercegnővé válni. A mai bejegyzésemben szeretnélek bevezetni Titeket a hajdíszek világába, amely az esküvői dekoráció szerves része a modern lagzikon, s amely elengedhetetlen kelléke a hercegnővé válás folyamatának! 🙂

A menyasszony és a koszorúslányok megjelenésében korábban igen divatosnak számítottak a különböző koronák és tiarák. A fémes, strasszköves csillogás azonban mostanában letűnőben van, s a helyére egy sokkal természetközelibb, letisztultabb vonal lépett, mégpedig az élő- (vagy esetenként mű) virágos hajdíszek. Ez a fajta hajviselet igazán különleges megjelenést biztosít a viselőjének. Az ártatlanság, a bujaság, a kislányos báj és a nőiesség megannyi jellemvonása megtalálható benne.

Az egészen apró, kontyba tűzött virágoktól a félkoszorúkon át a teljes kört formáló koszorúkig minden verzió elkészíthető és mindegyik nagyon fel tudja dobni a lányok megjelenését.

Amire figyelj, mikor hajdíszt választasz:

Fontos, hogy a virágok fajtáit, méretét és színét mindig magához az esküvő dekorációjához igazítsuk. Menyasszonyok esetében a menyasszonyi csokor színével és stílusával kell, hogy harmóniában álljon, koszorúslányok esetében pedig a ruha színéhez passzoló virágdíszt érdemes választani.

Fontos továbbá, hogy vagy sok apró fejű virágból állítsuk össze a hajdíszt, vagy néhány dominánsabb virág köré építsük fel a kompozíciónkat. Érdemes megfigyelni az arcformánkat és a frizuránkat is és ahhoz illő koszorút választani, hiszen a virágdíszek mindenképpen a szépségünket hívatottak kiemelni! 🙂

Érdemes jól megfontoltan kiválasztani a virág fajtáját is – főleg, ha nyári esküvőről van szó – , hiszen a vágott virágok víz nélkül lesznek szinte egy teljes napon át, így olyan virágot célszerű felhasználni, ami kevésbé kókad el, s a nap végén is gyönyörű dísze marad a hajunknak!

Én a voksomat mindig az élővirágok mellett teszem le, ám a művirágos hajdíszek is éppen annyira szépek tudnak lenni, mint az élő változataik. Természetesen sokkal könnyebb is velük bánni, arról nem is beszélve, hogy örökre megőrizhetjük őket, ezzel is emlékezve a nagy napra.

Egy esküvői dekoráció számtalan elemből tevődik össze – erről itt olvashatsz -, melynek egy apró, ám annál jelentőségteljesebb darabja a hajdísz. Eleganciát és játékosságot sugároz, s viselőjéből kívül-belül hercegnőt varázsol! 🙂

Ha szeretnél Te is a nagy napon hercegnőként oltár elé vonulni, vedd fel velem a kapcsolatot, hiszen esküvői dekorosként segítek Neked megvalósítani álmaid virágdekorációját! 

 

Képeket készítette: Grób Gergő – esküvői fotográfus www.grobgergo.hu

Leave a Reply