Esküvők virágai – avagy milyen virágdíszekre lesz szükséged a nagy napon?

Minden lány kiskora óta álmodozik és tervezgeti az esküvője napját. A napot, amikor minden róla szól, amikor habos-babos ruhában, hercegnőként vonul az oltár elé. A menyasszonyi ruha, a tökéletes frizura és smink mellett a virágdíszek azok, amelyek igazán különlegessé és gyönyörűvé varázsolják mind a menyasszonyt, mind pedig az esküvő helyszínét.

Azonban a rengeteg kiegészítő és díszlet között könnyű elveszni és nem mindig egyszerű kitalálni, vajon mi az, ami kelleni fog a tökéletes dekorációhoz. A mai cikkemben megmutatom Nektek, melyek azok a virágdíszek, amik nem hiányozhatnak a Te nagy napodról sem!

Az első és legfontosabb a menyasszonyi csokor. Hiszen ez a csokor játsza a főszerepet, ez szerepel minden fotón és ez az, amely a részét képezi a menyasszony megjelenésének. Tehát, nagyon fontos, hogy jól válasszunk, a csokor tükrözze a személyiségünket, valamint passzoljon a ruhához, a sminkhez és az esküvő egészének stílusához. Szerencsére – és azért, hogy még nehezebb legyen a döntés 🙂 – számtalan féle csokorfajta között válogathatunk. Erről egy későbbi bejegyzésben külön fogok írni! 🙂 Azonban annyi biztos, hogy évtizedek múlva is ez a csokor fog visszaköszönni ránk az esküvői képeinket nézegetve, tehát megéri jól megfontoltan választani.

Szorosan ide kapcsolódik a dobócsokor is, amely szintén kiemelt figyelmet kap az esküvőn. Ha nem is a menyasszony figyelmét, de a szingli lányokét biztosan. 🙂 Hiszen a hagyomány szerint, aki elkapja a csokrot, az házasodik legközelebb. Általában ez a csokor a menyasszonyi csokorhoz hasonló, vagy annak egy kicsinyített változata. Azonban léteznek kreatívabb megoldások is. Ilyen például a több irányba repülő csokor, amikor is több csokor van egybekötve. A menyasszony látszólag egy csokrot dob el, ám az a levegőben két-három felé repül szét, így több srác is aggódhat egyszerre, ha a barátnőik ugranak a feléjük repülő lehetőségért 🙂

A koszorúslányok a gyönyörű ruhaköltemények mellett virágdíszekkel is büszkélkedhetnek az esküvőn. Ez lehet csokor, hajdísz, vagy – a mostanában nagyon felkapott – csuklódísz is. Ezek általában színesebbek és kisebbek a menyasszony csokránál, azonban stílusában és színeiben mindenképpen passzolnak a lányok ruháihoz, valamint a többi dekorációhoz.

Mind a menyasszonynak, mind a koszorúslányoknak szuper kiegészítő lehet egy – az esküvői dekoráció színeivel harmonizáló – hajdísz. Ez lehet egy kontydísz hátul, félkoszorú az egyik oldalt, vagy hajpánt szerű teljes virágkoszorú. Minden formája igazán nőies és kifinomult hatást eredményez!

Hogy ne csak a lányokról essen szó, fontos kitérni a vőlegény és a tanúk kitűzőire. A kitűzőket egyébként szokták még az apukáknak, illetve a ceremóniamesternek is adni, ezzel is kiemelve meghatározó szerepüket a lagzin. A kitűzőben általában egy nagyobb virág, vagy több kisebb kap helyet, melyek színben a menyasszonyi csokorral vannak összhangban.

Ha több helyszínen zajlik az esküvő – tehát máshol van a polgári szertartás, a templomi szertartás és a lagzi – szükségünk lesz autódíszre is, hiszen ne csak a násznép, de tudjon az egész környék is a nagy eseményről! 🙂 Az autódísz mérete és formája is igen változatos lehet, akár V alakban összeérő, akár kis gömb alakú dísz is lehet, de nagyon divatos a szív forma is, valamint a szélvédő alatti sáv hosszanti díszítése. A szalagok, virágok és masnik egyvelege igazán ünnepélyessé varázsolják az autót! 🙂

A lagzi helyszínére áttérve rengeteg lehetőségből válogathatunk ami a díszítést illeti. Számtalan megoldás létezik, amivel egyedivé tehetjük az esküvőt. Azonban van néhány “kötelező” kellék, amelyek elengedhetetlen részei a helyszín dekorálásának. Ilyen például a főasztal virágdísze. Általában ez egy hosszúkás, tűzött virágdísz, amely a pár előtt helyezkedik el. Ez lehet előre leomló vagy tömör, ahogy mondtam, rengeteg opció van, amiből válogathatunk!

A vendégek asztalain lévő asztaldíszek is fontos szereplői az eseménynek. Ezek kisebbek, körasztal esetén az asztal közepén, hosszúkás asztal esetében pedig meghatározott távolságokra egymástól helyezkednek el. Fontos, hogy vagy megfelelően alacsony díszt válasszunk, vagy annyira magas vázába helyezzük el a virágokat, hogy a dísz a lagzi folyamán ne akadályozza a beszélgetést a szemben ülők között. Tehetünk még hosszú egybefüggő virágdíszt is a hosszúkás asztalokra, valamint feldobhatjuk a virágdíszeket mécsesekkel, szalagokkal, stb. 🙂

A szülőköszöntő csokrot mostanában sokszor leváltja a virágbox, amely egy kreatív és tartós ajándék lehet a szülőknek, s amellyel meg tudjuk nekik köszönni a támogatásukat. 🙂  A vegyes virágokból készült csokor vagy doboz általában azonos mindkét szülőpárnak. Kérhetjük ezt a szülők ízlése szerint is, vagy az esküvői dekorációhoz passzoló színekkel.

Természetesen az itt felsoroltakon kívül még rengeteg virágokból elkészíthető dísz létezik, amelyek mindegyike még inkább feldobja a nagy napot. Készíttethetünk virágfalat, ami most különösen divatosnak számít, boldogságkaput, kérhetünk virágfüzéreket, székdekorálást, templomi sorok dekorálására szolgáló kisebb csokrokat, virágfüggönyt, függő díszeket.. és még a végtelenségig sorolhatnám. Esküvői dekorosként és virágkötőként az én véleményem az, hogy egy csupa virágos esküvőnél nincs szebb! 🙂 Az összes dísz elkészíthető művirágból is, illetve minden fajta egyéni igény megvalósítható A kertész lányával! 🙂

Ha jövőre tervezitek az esküvőt, keressetek minél előbb, hogy minden kívánságotokat meg tudjam valósítani! 🙂 

 

Leave a Reply