Trendi, modern, extravagáns alkotások – virágkötészeti bemutatón jártam

Már évtizedek óta minden évben megrendezésre kerül a Tatai tó partjánál a Víz, Zene, Virág Fesztivál, amelynek keretein belül tartják meg a Virágkötészeti Magyar Bajnokságot. Idén június 28-tól 30-ig látogatható a fesztivál, ahol a versenyzők alkotásait kiállítják, így mindenki megcsodálhatja azokat.

A virágkötők életében igen meghatározóak az efféle események, így számomra is kötelező program volt a rendezvény meglátogatása és biztosan állíthatom, hogy megérte elmenni. A mestervirágkötők különleges kompozícióiból nem csak, hogy rengeteg ihletet lehet meríteni, de különféle technikai megoldásokat is elleshetünk.

A versenyzőknek egyébként háromféle virágkölteményt kellett megalkotniuk – mindegyiket az esküvő témakörén belül; egy menyasszonyi fejdíszt, egy menyasszonyi táskadíszt és egy esküvői háttérdekorációt.

Az első helyezett alkotása igazán színes és vidám lett;

De a többi versenyző is kitett magáért, különleges és gyönyörűen megkomponált díszekkel álltak elő.
Hogy kinek melyik mennyire jön be, illetve, hogy alkalmaznátok-e a saját esküvőtökön hasonló dekorációs elemeket, döntsétek el Ti magatok 🙂 Annyi azonban biztos, hogy a virágkötészet itt már művészeti szintre lépett!

A kiállított versenymunkákat vasárnap estig lehet megnézni, ha van időtök, látogassatok el Tatára, én csak ajánlani tudom a rendezvényt! 🙂

Íme, a többi versenyző alkotásai:

Leave a Reply