Szívből ajánljuk: 3+1 kedvenc esküvői helyszínünk

Természetesen minden esküvői helyszínre nagyon szívesen megyünk dekorálni, mégis vannak olyanok, amik a szívünkhöz valamilyen oknál fogva mégiscsak közelebb állnak. Jöjjön tehát ma egy szívből ajánlás – semmi reklám, csupán a pozitív tapasztalataink alapján! Ha még esküvői helyszín keresgélésben vagytok, akkor ez a cikk főként Nektek szól!

 

  1. Deák Udvarház

#vintage #elegancia #kedvesszemélyzet #tacskó

Azt hiszem, a kis csapatom nevében is beszélek, amikor azt mondom; a Deák Udvarház az egyik top kedvencünk, ahova mindig örömmel megyünk. Szerencsére minden évben jut is jó pár esküvő, amit ezen a csodás helyszínen öltöztethetünk ünneplőbe.

Az első dolog, ami miatt a szívünkbe lopta magát, az maga a miliő: távol van a város zajától, mégis közel a fővároshoz, mezőkkel körbevéve, ahol a legelésző lovak látványa csak fokozza a hangulatot . A stílusa igazi vintage, minden mindennel összhangban van. A belső terek dizájnja éppúgy alkalmas a vintage stílus fokozására, mint egy igazi elegáns hangulat megalkotására.

Jó választás lehet, ha szeretnéd, hogy a bútorok is passzoljanak a megálmodott stílushoz, mégsem szeretnél külön bérelni – hiszen számos olyan esküvői helyszín van, ahol minden körülmény adott egy gyönyörű dekorációhoz, azonban például a székek egyáltalán nem illenek az összképbe. Ekkor dönthet a pár új székek bérlésén, vagy esetleg a meglévők szoknyázásán, de bárhogy is nézzük, ez mindenképpen plusz költséggel jár. Itt tehát emiatt sem kell, hogy fájjon az ember lányának a feje, a székek díszítetlenül is gyönyörűek.

A helyszín ezen kívül rendelkezik egy alap dekorációval, amit szezononként cserélnek. Habár ezen módosítani nem lehet, dekorosként sosem volt ezzel problémánk – minden egyes dekorelem gondosan van kiválasztva, így inkább csak kiegészíti a virágokkal és egyéb általunk hozott dekorációkkal díszített termet.

A szertartásnak a helyszín udvara ad otthont, ahol ráadásul két opció is rendelkezésre áll. Választhatod a csodaszép virágzó növényekkel szegélyezett tó melletti helyszínt, ahol egy fa pavilon alatt mondhatjátok ki az igeneket, vagy tarthattok meghitt ceremóniát az eredei helyszínen is. Előnye még a szertartáshelyszínnek, hogy egy fix boldogságkapu is található itt, így ennek a bérléséről sem kell külön gondoskodni – csupán a virágdíszek elhelyezését kell megálmodni!

És persze túl a megannyi lehetőségen, az egyik legfontosabb szempont, ami miatt szívesen járunk ide vissza, az a kedvesség, amit az itt dolgozóktól tapasztalunk minden egyes alkalommal.

…na jó, valljuk be, a helyszínen fel-alá szaladgáló tacskók is nagy szerepet játszanak azért ebben. 🙂

 

  1. Montem Vendégház

#mátraaljánfaluszélén #panoráma #síház #rusztikus

Ha ugrunk egy nagyobbat a térképen, mégpedig egészen a Mátráig, szintén egy kedvenc helyszínünkhöz érkezünk, ami nem más, mint a Montem Vendégház. A harmadik év lesz az idei, amikor visszatérünk ide dekorálni és bízom benne, hogy minden évben ezután is lesznek olyan párok, akik ezt a csodás helyet választják a dekorjainkhoz.

És hogy miért is annyira kedves számunkra ez a helyszín? A legfőbb indok itt is a hangulat, amit a hely sugároz magából. Egy hegyoldal, csodaszép panoráma és egy igazi, erdei síház feelingű belső tér. Egyszerre modern és rusztikus, ami tökéletes otthont nyújt egy kis létszámú esküvőhöz.

A fa berakásos terem, a szarvasagancsokból összeállított csillárok és a mély tónusok mind-mind hozzájárulnak egy igazán bensőséges, meghitt esküvőhöz. A dekorációval pedig mindezt fokozni vagy éppen finomítani tudjuk – kinek mi a kívánsága. Éppúgy passzolnak ide a vadvirágok és fűfélék, mint egy őszies/télies hangulatú, sok fénnyel kiegészített dekoráció.

Meg kell említenünk itt is a bútorok tökéletes megválasztását, hiszen mi más passzolna jobban a helyhez, mint a hosszúkás, tömör fa asztalok és székek, melyekhez még terítőre sincs szükség, mivel önmagukban is szuperjól néznek ki.

A szertartást pedig meseszép kilátás előtt tarthatjátok itt, ahol a hátteret a domboldalak, sípályák és erdők adják. Nyáron gyönyörű zöld pázsiton, télen pedig akár hófödte udvaron fogadhattok egymásnak örök hűséget. Egy jól megválasztott fa boldogságkapuval lehet méginkább fokozni az ünnepi hangulatot, ami előtt nem csak a ceremónia, de a fotózás is könnyen megvalósulhat.

A Montem csapatáról is szót kell ejteni, akik minden alkalommal segítőkészek és azon dolgoznak, hogy tökéletes legyen az esküvő napja. Nem mellesleg pedig még kutyabarátok is, így a franciabulldogunk, Csüli is a dekorálás része tud lenni, ami külön öröm! 🙂

 

  1. Bodrogi Kúria

#elegancia #erdő #közelatermészet #szertartásatavon

A tavalyi szezonban került fel a kedvenc helyszíneink listájára a Bodrogi Kúria. Hasonlóan Budapest közelségében, mégis távol annak nyüzsgésétől található ez a hely, méghozzá az erdő közepén. Ha igazán elegáns, modern, de mégis természetközeli hangulatról ábrándozol, szuper választás lehet.

A vacsorát és bulit a Pygmalion nevű teremben tarthatjátok, ami egy hatalmas belső térrel és belmagassággal rendelkező terem. A mennyezete fa gerendás, míg az oldalfalai áttetszőek, amit igény szerint és persze időjárástól függően fel is lehet nyitni, ezáltal többféle stílusú esküvő is megvalósulhat itt. A belmagasságnak köszönhetően csodaszép mennyezeti dekoráció is dukál a helyhez, általában fényfüzéreket javaslunk, de jól mutatnak akár nagyobb virágos csillárok vagy zöld dekoráció is.

A berendezést illetően teljes mértékben a kezetekben van az irányítás, ugyanis a teremben nincsenek fix asztalok és székek, ezeket mindig a pár döntése alapján bérlik/béreljük. Így tehát akármilyen stílusú dekort is álmodjatok meg, a bútorokat tudjátok ahhoz igazítani.

A szertartáshelyszín pedig maga a csoda – egy pici tó közepén lévő szigeten kerülhet sor a fogadalomtételre. Buja zöld növényzet, bokrok és fűzfák ölelésében, igazi kis oázis hangulata van. A sziget éppen elegendő, hogy egy kisebb létszámú vendégsereg elférjen rajta, de dönthettek úgy is, hogy a vendégeitek a tó köré gyűlve nézik végig a ceremóniát. Mindkét verziónak megvan a maga sajátos hangulata.

A vacsora és a szertartás helyszíne között pedig virágokkal szegélyezett út vezet, ami számunkra csak hab volt a tortán.

 

+1 . Taberna Infinito

#lazaság #olaszcsaládivacsora #toszkánhangulat #elképesztőlátvány

És álljon itt még a listán egy olyan helyszín, ami hozzám, mint volt menyasszony áll közel – ez nem más, mint a Taberna Infinito, ahol a mi esküvőnk volt megtartva 2021 nyarán.

Ha egy igazi laza hangulatú esküvőre vágytok, akkor ez a helyszín tökéletes választás lehet. A Balaton-felvidék lankái, a Balaton közelsége és a mediterrán ízek találkoznak itt, a Szent György hegy tetején, melyeket összeadva megkapjuk a tökéletes toszkán hangulatú esküvőt. A jelszó itt a lazaság, ugyanis sem belső terek, sem elegáns evőeszközök, sem kiépített mellékhelyiségek nem állnak rendelkezésre. Sokkal inkább van hangsúly a természet közelségén, a káprázatosan gyönyörű látképen, a mediterrán növényzeten és a különleges ételeken.

A vacsora és a buli egy szabadtéri teraszon valósul meg, ahova igény szerint felállítanak egy nyitott oldalú sátrat. Így ha eleredne egy kisebb eső, akkor is védve vagytok – ám fontos megjegyezni, hogy főleg a nyár közepén ajánlunk itt esküvőt tartani, hiszen a hegy tetején egy szeles, esős időjárás nem éppen szerencsés a nagy nap megszervezésére.

A helyszínen fa asztalok és székek találhatóak, amik tökéletesen illeszkednek ebbe a ruszktikusabb, bohém stílusba. Ha egy picit szeretnétek mégis az elegánsabb vonalat erősíteni, a szék- és asztalbérlést javasoljuk, hiszen ez nagyban befolyásolja majd az összképet.

A szertartáshoz egy valamivel alacsonyabban fekvő teraszos kialakítás áll rendelkezésre, ahol a toszkán oszloptujákkal körbevett helyszínen adhatnak össze Titeket. A háttérhez pedig nem kell sok dekoráció – a tanuhegyek és a távolban megcsillanó Balaton éppen elegendő. Ha még egy virágos kaput is felállítunk, akkor pedig már tényleg semmi nem hiányzik ahhoz, hogy a vendégeitek még hónapokkal később is emlegessék azt a látványt és hangulatot, amit a ceremónia nyújtott.

Remélem, sikerült kicsit bemutatnom ezt a négy esküvői helyszínt és közelebb hozhattam Hozzád őket, vagy legalábbis valamelyiket közülük. És persze a végtelenségig tudnánk folytatni, hogy melyik helyszín miért kedves a számunkra, a toplistánk pedig évről évre bővül, alig várjuk, milyen helyszínekre visz el minket az idei szezon.

Ha még nincs esküvői dekorosod, de már van egy szuperjó helyszíned, keress minket bizalommal!

…na és Neked melyik a kedvenc helyszíned? 🙂

 

A fotókat készítették: GGPhotography, Katka Photographer, Goodnews Photography, Photochill Sári Zsolt

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply