Minden, amit a boldogságkapukról tudni akartál

Azt hiszem mindannyian egyetértünk abban, hogy a boldogító igen kimondása már önmagában is egy jelentőségteljes pillanat. Azonban, hogy ezt hol tesszük, az sem lehet másodrangú. Szerencsére a csodaszép esküvői helyszínek megalkotói gondoskodnak a tökéletes környezetről, pavilonokat, kapukat helyeznek el a szertartáshoz. Nekem, mint virágkötőnek pedig az a nemes feladat jut, hogy ezeket a gyönyörű helyszíneket virágruhába öltöztessem, ezzel is tovább fokozva az esemény meghitt, különleges hangulatát. A mai bejegyzésemben szeretném Nektek bemutatni ezeket a kapukat és pavilonokat, amelyek alatt örök hűséget fogadni egymásnak garantáltan a világ legboldogabb pillanata lesz.

A boldogságkapuknak számtalan verziója létezik – formát, stílust, költségkeretet tekintve is. Tehát legyen szó kis esküvőről, letisztult formaiságról, vagy világraszóló lagziról és fényűző díszítésről, a virágkapuk között biztosan találunk olyat, amelyben önmagunkra ismerhetünk.

 

 

 

 

 

 

 

 

Elsőként egy letisztultabb formát mutatnék be Nektek, amelyben főszerephez a textil jut. Textillel általában szögletes kapukat érdemes díszíteni, akár függönyszerűen két oldalra eltűzve, akár a felső két sarkában rögzítve, minden verzió jól tud mutatni. Természetesen ovális kapuíveket is díszíthetünk textillel, azonban amennyiben az anyag dominál a díszítésben, én a szögletes formát szoktam ajánlani.

Ahogyan a képeken is látszik, a virág itt sem marad el – lehet ez élő-, vagy művirág – akár a rögzítési pontokat díszítjük egy – az esküvő színeihez passzoló – kompozícióval, akár végigdíszítjük a függönyszerű leomló anyag oldalát. Költségeit tekintve ez a leginkább pénztárcabarát megoldás, hiszen a felhasznált virágmennyiség nem túl nagy. Ellenben a hatás így sem marad el, gyönyörűszép kapukat lehet kevesebb virágból is alkotni! 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

A textilnél és a szögletes formánál maradva láthatjuk, hogy kisebb módosításokkal és plusz elemekkel fokozhatjuk a kapunk dekorációját. Már önmagában a textil színével való játék is meghatározó változásokhoz tud vezetni – itt természetesen mindig az esküvő egyik fő színét, azonban sosem túl harsányat válasszunk! A szögletes boldogságkapu egyik leginkább elterjedtebb díszítési formája a három hosszúkás virágdísz, amely baloldalon függőlegesen helyezkedik el, a kapu jobboldalán pedig a felső sarkot tölti ki. Ha azonban nem szeretnénk annyi virágot felhasználni, megbolondíthatjuk a kapunkat függő lámpásokkal, égősorokkal, vagy a talpazatnál elhelyezett gyertyákkal is.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hogy ne csak szögletes boldogságkapukról essen szó, áttérnék az ovális kapuívekre és azok díszítési módjaira. Nagyon szépen mutat a boltív gazdag virágdíszítése, amely alatt a lábak üresen maradnak. Az ovális kapukról érdemes tudni, hogy általában kovácsoltvas állványok, tehát talpazatuk, lábuk díszített, így azok virág nélkül, önmagukban is díszítő funkcióval rendelkeznek. Némi zölddel bevonva pedig igazi rózsalugas feeling érhető el – ebben az esetben lehet akár féloldalasan is díszíteni a boldogságkaput.

 

 

 

 

 

 

 

 

Végül, de nem utolsó sorban pedig hadd mutassam meg nektek a személyes kedvencemet, az igazi luxus boldogságkaput, amelyen egy négyzetmiliméter sem marad virág nélkül :)) Ez a gazdagon díszített kapuív szintén lehet élő- vagy művirágból, kinek-kinek ízlése szerint. Én természetesen az élővirágra voksolok – mint mindig 🙂 – hiszen nem csak, hogy gyönyörű, de illatos is! Lehet szárazvirággal, tollakkal, masnikkal, zöldekkel kiegészíteni, innentől már csak a képzelet szab határt.

Ahogy láthatjátok, a boldogságkapuk rengeteg változata jelenik meg az esküvőkön, a fent felsoroltak csak ízelítő jellegűek, hiszen találhatunk sokszög formát, oválisat tető nélkül, stb.

Sok esküvői helyszín biztosít a pároknak boldogságkaput, azonban érdemes időben utánaérdeklődni a hely adottságainak, nehogy a végén kapu nélkül maradjunk! 🙂 Amennyiben nem áll a rendelkezésetekre kapu, akkor sincs ok a pánikra, hiszen az esküvői kellékeim között megtaláljátok a bérelhető saját boldogságkapumat!

Ha 2020-ban tervezitek az esküvőt, ne feledjétek időben felvenni velem a kapcsolatot, hogy együtt megvalósíthassuk álmaitok esküvői dekorációját! 🙂

 

Leave a Reply