Kis esküvők kihagyhatatlan dekorelemei

Mindig is egy meghitt, családias esküvőről álmodoztál, ahol csak a számodra legfontosabbak előtt mondjátok ki az igeneket? Vagy esetleg már bővült a családotok és csak egy szertartás keretein belül szeretnétek megpecsételni a szerelmeteket? Esetleg a világraszóló lagzira most nem tudtok félretenni, de szeretnétek mégis összekötni az életeteket? Bármelyik verzió is legyen a Te történeted, a kis esküvőd ugyanúgy megérdemli a csodaszép virágdíszeket! De vajon mik is ezek a díszek, amikre mindenképpen szükséged lesz? Ebben a cikkben bemutatom Neked azokat a kihagyhatatlan dekorelemeket, amikről semmiképpen se feledkezz meg a tervezés során!

  1. menyasszonyi csokor

A ruha után a második legfontosabb kiegészítőd lesz a nagy napon. Egy jól megválasztott csokor kiemeli a ruhát, harmonizál a sminkeddel és bemutatja a stílusodat. Fontos elem, hiszen szerepelni fog a fotókon, amiket majd évekkel később is büszkén nézegettek majd. A legnépszerűbb csokortípusok napjainkban a gömbcsokrok, illetve a kerek, ámbár lazábban kötött csokrok, valamint néhány menyasszony klasszikus, elegáns vonalat választ egy leomló, csepp alakú csokor formájában. Színeit tekintve készülhet egy színnel, de akár vegyítheted is a kedvenc színeidet – érdemes arra figyelni, hogy maximum 2-3 harmonizáló szín kerüljön a csokorba (vagy legyen extra színes – ebben az esetben pedig jó, ha mindenféle színből válogatsz az igazán mezei feeling érdekében).

  1. kitűző

A vőlegényt se hagyd virágok nélkül! Erre való ugyanis a kitűző (vagy más néven bokréta/gomblyukdísz), amit a vőlegény öltönyének bal oldalára, a zseb környékére szokás feltűzni. A kitűző mindig a menyasszonyi csokor színeivel és virágaival készül, természetesen odafigyelve arra, hogy az öltöny színéhez is passzoljon. Érdemes arra figyelni még, hogy a kitűző virágai tartósabb fajtákból legyenek megválasztva, hiszen egész nap víz nélkül fognak a leendő férjed mellkasán díszelegni. Továbbá fontos megemlíteni, hogy ha valamivel nagyobb násznéppel terveztek, kapjanak kitűzőt a számotokra fontos férfiak – gondolok itt örömapákra, férfi tanúkra, esetleg fiú testvérekre, de szokás adni a ceremóniamesternek is, ha ő is szerepel majd a szolgáltatóitok között.

  1. csuklódísz

Nem egy klasszikus must have darab, de ha mondjuk az egyik tanú férfi, a másik pedig egy hölgy, utóbbinak a kitűző helyett – annak párjaként csuklódíszt szoktunk javasolni. Ez egy hasonlóan kis méretű virágdísz, amit karkötőként lehet viselni. Ezzel is ki tudjátok emelni a jelenlétének fontosságát. Rajta kívül pedig még az örömanyák és a koszorúslányok is szoktak csuklódíszt viselni.

  1. szülőköszöntő virág

A polgári ceremónia egyik legmeghatóbb része a szülőköszöntés, amikor a nevetekben az anyakönyvvezető vagy szertartásvezető köszöntet mond a szüleiteknek, amiért felneveltek Benneteket. Ezt egy kis ajándékátadás is szokta kísérni, aminek tökéletes kiegészítője a virág. Általában kétféle formában kerül itt a virág átadásra; adhattok csokrot és virágboxot is. Mindkettő készülhet a többi virágdísszel harmóniában, de figyelembe vehetitek az anyukák kedvenc színeit vagy virágait is.

  1. ceremónia asztaldísz

Legyen a ceremóniátok a polgármesteri hivatal házasságkötő termében, egy étteremben, vagy akár egy erdő közepén, sokkal ünnepélyesebb lesz a hangulat, ha az asztalt virágok díszítik. Ide általában vagy egy hangsúlyosabb virágcsokor kerül vázában, vagy egy tűzött virágdíszt helyezünk ki. A tűzött dísz lehet hosszúkás, asztalon fekvő, lehet előre leomló, lehet kisebb kerek az asztal egyik sarkán, de készülhet magasabb kaspóba is, vagy akár kerülhet az asztal elé a földre is.

  1. hajdísz

Kevésbé kötelező elem, viszont annál mutatósabb egy élővirágos hajdísz, amit természetesen a menyasszony visel. Leginkább olyanoknak ajánljuk, akik a kis esküvőjükből is a maximumot szeretnék kihozni – legalábbis ami a dekort és a kiegészítőket illeti. Hiszen tudjátok, a sok apró részlet adja majd meg azt a hangulatot, amire hosszú évek múltán is emlékezni fogtok! A hajdísz lehet egy kisebb, betűzhető kontydísz, de kerülhet a hajadra egy teljes virágkoszorú is. Előbbit feltűzött hajhoz, utóbbit pedig inkább kiengedett frizurához ajánljuk. A hajdíszhez egyébként remek választás a szárazvirág is, így biztosan szép marad a nap végére, valamint el tudod tenni emlékbe is.

  1. szirmok

Bónuszként pedig hadd említsem meg a virágszirmokat, amik egy kis esküvőnek is szuper elemei. A szertartás végeztével szórhatják rátok a szirmokat a vendégeitek – ez egy látványos része lehet a napotoknak, valamint a videókon és képeken is nagyon jól mutat.

Ez az 7 dekorelem az, amire mi igenis kötelező elemként gondolunk, ha esküvőről van szó – legyen az bármekkora is! Ha Te is kis esküvőt szervezel és a dekorációt profi kezekre bíznád, keresd a külön kis esküvőkre specializálódott csomagunkat. Így egy helyen, csomagban, jó áron megrendelhetsz minden fontos elemet a dekorhoz. A csomagért kattints ide.

Leave a Reply