Esküvői trendek 1. rész – Living Coral

A Pantone színintézet minden évben megválasztja az év színét. Választásuk idén a living coral elnevezésű élénk korallszínre esett. Mai bejegyzésemben bemutatom Nektek ezt az igazán élettelteli, gyönyörű színt, valamint annak felhasználási módjait. Ha pedig idén tervezitek az esküvőt, különösen Nektek szól ez a cikk, ugyanis rengeteg esküvői dekortippet hozok, melyek mindegyike korall színben pompázik!

“Ahogy környezetünk egyre zordabb, úgy válunk mi is egyre hidegebbé és egymástól távolivá. Reméljük, hogy a korallzátonyok inspirálta szín lágyságával és élénkségével melegséget visz majd mindenki életébe. Időnk nagy részét a digitális világban töltjük, melyben üdítő kikapcsolódást nyújt a Living Coral kedvessége. Van ebben a színben valami barátságos, meleg és optimista jelleg, ami a design és az otthonok tereiben is népszerűvé teszi.”

A fenti idézetet maga a Pantone Color Institute ügyvezetője nyilatkozta a színről.

Személy szerint én nagyon örülök ennek a választásnak, hiszen az egyik kedvenc színemről van szó! A rózsaszín és a narancssárga gyönyörű egyvelege, ami egyben élénk, bájos és teljességgel nőies. Nem csak, hogy virágcsokrokban és boxokban mutat jól ez a szín, de  úgy gondolom, egy teljes esküvői dekorációt is megéri ebben a csodálatos színben megtervezni!

Szerencsére a természetben is rengeteg virág megtalálható, amik mind-mind természetes korall színűek. Csak, hogy néhányat említsek a teljesség igénye nélkül; a gerbera, a rózsa, a boglárka, vagy éppen a dália egyes fajtái is a korall szín képviselői közé tartoznak. A korall szín összes árnyalata kombinálható egymással, így kinek a halványabb, kinek az élénkebb árnyalatok az esetei, mindenki megtalálhatja benne önmagát.

A living coral megválasztását egyébként környezetvédelmi okok is indokolták, a színintézet ezzel is fel szerette volna hívni a figyelmet a korallzátonyok pusztulására, s ezáltal annak a  rengeteg tengeri élőlénynek a veszélyeztetésére, amelyeknek otthonául ezek a korallok szolgálnak.

Természetesen nem csak a virágdekorációban nyilvánul meg a szín, a divatban, a lakberendezésben és a kozmetikai termékekben épp úgy jelen van. Engem, mint A kertész lányát azonban – bármilyen meglepő is 🙂 – a virágkötészeti, illetve az esküvői dekorban megjelenő felhasználása foglalkoztat. Éppen ezért összegyűjtöttem Nektek néhány inspirációt a Pinterest-ről, hogy lássátok, tényleg mennyire gyönyörű, elegáns, ugyanakkor vidám hatást lehet elérni a living coral szín által.

Ha pedig a közeljövőben tervezitek az esküvőt és még nincs meg a tökéletes esküvői dekoros, írjatok nekem bátran és segítek megtervezni álmaitok virágdekorációját a nagy napra! 🙂

És akkor jöjjenek a képek, jó nézelődést és inspirálódást! 🙂

 

 

Leave a Reply