Esküvői kulisszatitkok – ilyen volt 2020 első dekorációja

Néhány éve az esküvőszezon szó hallatán máris a melegebb hónapokra, azaz a májustól szeptemberig tartó időszakra asszociáltunk. Ma azonban bátran ki merem jelenteni; az esküvőszezon mint fogalom, teljesen érvényét vesztette. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy az évet máris lagzival indítottam. Éppen csak, hogy kipihentük az óév és a szilveszteri mulatozás fáradalmait, az év második napján hajnalban én már a nagybani virágpiac felé száguldottam. Január 4-én volt ugyanis Kriszta és Szabi nagy napja, amelynek dekorációját én készíthettem el.

Korábban sohasem dekoráltam téli esküvőn, de titkon mindig is vágytam rá. Van egy különleges hangulata a dolognak – már ami a képzeletünkben él róla; hóesés, fehér táj, forró italok, meghitt légkör. Sajnos a valóság sokszor nem ennyire idilli, hiszen az idei év is sokkal inkább tavaszra emlékeztető hőmérséklettel, hó helyett kopár fákkal és szürke tájjal indult. Kriszta azonban megtalálta a tökéletes megoldást a problémára: “ha az időjárás nem havas, legalább a dekoráció legyen az” 🙂

Éppen ezért az egész dekorációt a fehér szín uralta, mind a virágokat, mind a felhasznált textíliákat és dekoranyagokat illetően. Az esküvő az Aquaworld Resort Hotelben került megrendezésre, aminek rendezvénytermét arany színvilágban rendezték be, így nem is volt kérdéses, a fehér színt mivel ötvözzük.

Virágfelhasználás szempontjából a rózsa és a rezgő domináltak, amelyeket gerberával, szegfűvel, fréziával, tulipánnal, lizianthusszal és picit csillogó fehérre festett aszparágusz levelekkel egészítettem ki. Ez a csillogás volt az, ami – véleményem szerint – kifejezetten megadta a havas hatást.

Kriszta menyasszonyi csokra hagyományos gömb formájú volt, amit – a ruhájához passzolóan – nem hófehér, hanem a fehér és a krém színek kombinálásával kötöttem meg. A tömött csokorban vegyesen kerültek a virágfajták felhasználásra, s a benne helyet kapó angolrózsák és fréziák illatossá is varázsolták azt. A kitűzők és csuklódíszek pedig ezzel harmonizálva szintén fehér színben pompáztak.

A templom díszítése sok esetben nem tűnik hatalmas feladatnak virágkötészeti szempontból, azonban a havas hangulat érdekében itt ez is különleges dekorációt kapott. A padsorokon hagyományosan elhelyezett rezgőcsokrok meghosszabbított, földig leomló formát öltöttek, valamint a padsorok tövébe fátyoltüll anyagot helyeztem el annyira lazán, hogy az a frissen lehullott hó érzetét keltse.

Kriszta kívánságának eleget téve fehér lámpások is díszítették még a pár bevonuló útját.

A templom bejáratához kér nagyobb, állványon elhelyezett virágkompozíciót tettem, amelyekben szintén a rezgő, a fehér rózsák, valamint fehérre festett ágak díszelegtek – a családom szerint a “jégvarázs” nevet kaphatták volna a tűzött készítmények. :))

Ezen kívül pedig egy hosszúkás, tűzött, szintén fehér virágdísz helyezkedett el az oltáron. Nem tudom, Nektek mi a véleményetek, de a pap bácsi nagyon elégedett volt, azt mondta, még sosem nézett ki ilyen szépen a templomuk 🙂

A vendégasztalokon magas martinis vázába készítettem rezgőből hatalmas gömböket, amik egy-egy kerek tükörlapra lettek felhelyezve.

Lábukhoz került még három üvegcse úszómécsesekkel, valamint néhány szál rezgő. Hála a tükörlapnak, az egész kompozíció meglehetősen elegáns hatást keltett.

Habár nem vagyok gyakorlott kalligráfus, Krisztáék rám bízták az ültetőkártyák megírását. Elmondhatatlanul hálás vagyok nekik ezért, hiszen imádtam elkészíteni őket és nagyon elégedett is vagyok a végeredménnyel. A kézzel készített kártyák egyediek, még inkább személyre szólóak voltak.

Az arany – fehér színharmóniát erősítve magukban az asztali futókban, asztalszámokban, menükártyákban és az ültetési rendben is e két szín párosa jelent meg.

A főasztal közepére egy nagyjából 1 méteres hosszúkás dísz került, két oldalára pedig a vendégasztalokéval azonos úszómécsesek kaptak helyet. A főasztal hátteréül egy 3×3 méteres fényfüggöny szolgált.

A terem egyik sarkában kialakítottunk egy fotófalat is, ami szintén különleges hangulatot árasztott. Ehhez a saját (2x3m) fém állványomat használtam, amelyre egy fehér dekoranyag és meleg fényű fényfüggöny került. Tetejét végig tömött rezgőgirland díszítette, alul pedig kétoldalt váltakozó méretű lámpások álltak. A templomi szertartás végeztével átkerültek ide az állványos díszek is, amik feltették a pontot az i-re. 🙂

A szülők és nagyik egy-egy hatalmas, fehér virágokból készült virágboxot kaptak köszöntőajándékként.

Nagyon élveztem elkészíteni ezt a dekorációt és esküvői dekorosként azt hiszem, ez egy újabb lépcső volt a karrieremben, hiszen végre elmondhatom; igazi téli esküvőn dekorálhattam! Köszönöm a bizalmat és sok boldogságot kívánok Kriszta és Szabi! 🙂

Ha pedig 2020-ra (vagy 2021-re 🙂 kerestek esküvői dekorost, forduljatok hozzám bizalommal!

A szuper képekért pedig hatalmas köszönet a világ legjobb fotósának, Grób Gergőnek! 🙂 www.grobgergo.hu

Leave a Reply