Bontás extrákkal – hazánkban elsőként A kertész lányánál

Magyarországon egyedülálló szolgáltatást vezettem be idén! Olvasd el a részletekért 🙂

Mi történik a virágokkal az esküvő után? – hangzik el szinte minden esküvő előtti megbeszélésen a kérdés. Hozzáteszem, teljesen jogosan. Hiszen a párok nem kis összegeket fektetnek a virágdekorációba, hogy az esküvő napján minden csodaszép és igazán ünnepélyes lehessen. Ám pár óra elteltével, mikor az első hitvesi csók elcsattant, a vacsora elfogyott, majd végül a táncparkett is kiürült, a dekorációnak is mennie kell. A kérdés, hogy hova. A szemetesbe? Vissza a dekoros műhelyébe? Vagy esetleg a helyszín előterét díszíti majd ezek után?
Általában a fenti opciók közül valamelyik szokott megvalósulni a gyakorlatban – ezek közül is leginkább az első.

A legtöbb dekoros a mozdítható elemeket ott hagyja a párnak, akik jó esetben egy részét elviszik magukkal (csokrok, kitűzők, asztali csokrok, stb.).
De lássuk be, ez csak egy nagyon kis része a teljes dekorációnak és a felhasznált virágmennyiségnek. Mi lesz vajon a többivel? Amik tűzött díszként a dekoros által vitt, bérelt kaspóba kerültek, vagy amik a boldogságkaput díszítették szintén tűzött, hatalmas kompozíciókként?
Sokszor ajánlottam fel én is a párjaimnak, hogy nyugodtan elvihetik ezeket is – vagy mondjuk az asztalokra kerülő óriási gömbdíszeket – de a gyakorlat azt mutatta az elmúlt 5-6 év során, hogy egyrészt ezek szállítása igen nehézkes, másrészt az otthoni elhelyezésük sem túl kényelmes (például az említett nagy gömbdísz jóformán elfoglalná az ebédlőasztalunk felét..:)

Ezután jött a következő gondolat – amit már sok helyen olvastam – mégpedig, hogy az esküvőt követően a dekoros elviszi a megmaradt virágokat egy közeli idősek otthonába. Ez egy nagyon szép gondolat, egy nagyon kedves gesztus. De aztán szintén jön a gyakorlat, ami számomra ezt kivitelezhetetlenné teszi, hiszen az esküvőszezonban ilyen plusz utakra sajnos nem jut se idő, se energia. És ugyanígy, ez a pároktól sem elvárható az esküvő utáni napon.

Így tehát teltek az évek, nekem pedig minden egyes bontásnál a szívem szakadt meg, amikor a még teljes pompájukban ragyogó virágokat bele kellett gyűrnöm egy csúnya, nagy, fekete szemeteszsákba.

ÉS MOST JÖN A LÉNYEG 🙂

2024-től bevezettem egy új szolgáltatást, ami azt hiszem, valamelyest megoldást nyújt a fent említett problémára.


A bontás során a felhasznált virágokból – boldogságkapuról, asztaldíszekből, tábla dekorációkból, stb. – kivesszük a szépen megmaradt szálakat (általában ez a virágmennyiség 90%-ára igaz) és kis csokrokat készítünk belőlük, amiket ajándéktáskákba helyezünk.

Így másnap a pár megajándékozhatja a vendégeket ezekkel a kis virágos táskákkal, akik ezáltal hazavihetnek egy szeletet az esküvői dekorból és még napokig az otthonukban élvezhetik az esemény hangulatát.

Az így elkészített csokrok nem foglalnak sok helyet, mindenki vázájában csodaszépen mutatnak majd, illetve a szállításuk is egyszerű még akkor is, ha messzire, vagy akár tömegközlekedéssel utaznak haza a vendégek.

A virágos táskák mennyisége a vendéglétszámtól és a felhasznált virágmennyiségtől függ, na meg persze a pár igényeitől. Természetesen ez az opció csak akkor lehetséges, ha a pár és a vendégek egy része a helyszínen száll meg, vagy ha másnap a helyszínen reggeliznek/tartanak morzsapartit.

Tehát az esküvő utáni hajnalban, amikor minden visszaáll a helyszínen az eredeti felállásba és az összes dekorelem elcsomagolásra kerül, a virágok nagy része nem vész kárba, hanem új formát ölt! Csokrokba rendeződnek, táskába kerülnek és új otthon után néznek – valamelyik vendégnél, aki a reggelinél találkozik majd velük, szépen összekészítve.

Ezzel a szolgáltatással itthon még nem találkozhattatok, de a visszajelzések alapján (pároktól, esküvőszervezőktől és helyszínektől egyaránt) nagyon pozitív volt a fogadtatása.
Szóval, ha szeretnéd, hogy az esküvő után még pár napig tovább éljenek a virágaid, ráadásul a szeretteid gyönyörködhessenek benne, válassz minket dekorosodnak és kérd a „bontás extrákkal” nevű szolgáltatásunkat is! 🙂

Kíváncsi vagyok a Te véleményedre is, szerinted hasznos ez a kezdeményezés? Te igénybe vennéd? Írd meg kommentben! 🙂

Leave a Reply